24. helmikuuta 2010

Spinning

Moikka!
Ajattelin kertoa vähän spinningistä, koska olen itse ainakin hurahtanut täysin siihen. Aluksi tuntui, että spinning ei oo mun juttu. Mut nykyään mun on käytävä pari kertaa viikossa spinningtunnilla, koska
-se on kivaa
-huomaa, että kunto nousee
-se on aerobista liikuntaa, eli hiki nousee pintaan, rasva palaa ja se kiinteyttää etenkin pakaroita ja reisiä, mutta myös selkää ja vatsaa.
Tässä vähän tietoa:Spinningiin käytettävä pyörä muistuttaa tavallista kuntopyörää. Pyörässä on ainoastaan yksi pyörä, vauhtipyörä, jonka vastusta muuttamalla saadaan aikaan haluttu polkunopeus ja vastus vauhtipyörän pyörimiseen. Vastusta lisäämällä tai vähentämällä sekä polkimien pyöritysnopeutta vaihtelemalla kontrolloidaan harjoitteen rasittavuutta. Suurin osa pyöristä on suoravetoisia, eli polkimet ovat suoraan yhteydessä vauhtipyörään joko ketjun tai hihnan välityksellä. Tällöin polkimet pyörivät samaa nopeutta vauhtipyörän kanssa. On myös olemassa sisäpyöräilyssä käytettäviä pyöriä, jotka eivät ole suoravetoisia, vaan polkimet voi pysäyttää ilman, että vauhtipyörä pitää pysäyttää. Markkinoilta löytyy myös pyöriä, joilla voidaan polkea vedessä, esimerkiksi uima-altaassa. Tällöin lajin nimi on hydrospinning. X-Bike-pyörissä ohjaustanko liikkuu sivusuunnassa, jonka tarkoitus on jäljitellä maastopyörän ominaisuuksia. Itse en ole vielä kokeillut hydrospinningiä, enkä X-bike-pyöriä, mutta toivottavasti saan tulevaisuudessa mahdollisuuden kokeilla.


-Mirjam

4 kommenttia:

  1. Kyllä minunkin pian pitää saada kokeiltua spinningiä. Harmi, kun kuntosalin aikataulut osuu tosi huonosti - useimmiten zumban kanssa päällekkäin ja zumbasta ei voi luopua.

    VastaaPoista
  2. kannattaa kyllä kokeilla! siihen jää oikeesti koukkuun!:)

    VastaaPoista